Sider

tirsdag 25. januar 2011

Bårebukett

Mandag og tirsdag skulle vi for første gong få prøve på å laga bårebuketter. Først gjekk vi gjennom litt teori om bårebukett og korleis dei skulle lagast. Vi laga to ulike dekorative bårebuketter og teikna skisser til begge (men dei har eg ikkje bilde av her). Kompetansemåla eg har brukt er:


 • Lage og bruke arbeidstegninger, skisser og annen visuell informajon.
 • Kalkulere pris på produkt. 
 • Utføre og tilpasse eige arbeid med blomsterfaglege produkt til høve, rom og underlag, trendar og   dei ønska og behova kunden har.

 • Bukett nr 1.

  Først teikna eg ei skissa om korleis den skulle se ut, og kva blomster eg skulle bruka.
  Blomsterne eg brukte var: chrysanthemum, sypress, eucalyptus, salal,typha, gåsunger og hyperikum.  Eg bruka ein del mellomsstikk får å skapa volum i buketten. Eg trukte radial grupperingsteknikk, og stilkane passa eg på var like lange uder bindepunktet.  Buketten har ein dekorativ stil og hadde proporsjoner på 1/3-2/3, dei samme som ein "open rund" bukett skal ha, i tillegg hadde den ein høyge på ca 1/3 og ein bredde på 2/3.
  Bukett nr 2:
  Denne buketten laga eg også ei skissa på, men den har eg ikkje fått ut her. Denne buketten var også dekorativ stil og samme proporsjoner og slike ting som den 1 buktten.


  Prisen på denne buketten:
  sypress: 30 kr
  Nellik 20x5= 100 kr
  Eucalyptus 10x2 = 20 kr
  Krysanthimum 65 kr
  limonium 65 kr
  delfinium 32x2 =64kr
  Buketten korster 358kr.

  Begge bårebukettane er i dekorativ stil og det som kjennetegner den dekorative stilen er mengde blomster, ofte mange ulike sorter blomster,volum....Eg syns det var spennande å få prøva å få laga bårebukett og er ganske fornøyd med arbeida mine. Eg laga to fine bårebuketter som var litt ulike kvarandre. Eg kalkulerte prisen på det eine arbeidet, teikna skisse til begge (bare lagt ut bilde av ein av dei fordet.)

  5 kommentarer: